Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Δύο χρόνια φυλακή για φακελάκι σε γυναικολόγο

Σε φυλάκιση δύο χρόνων, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε γυναικολόγος του Ιπποκρατείου νοσοκομείου, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Μαρτίου 2008. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός ζήτησε "φακελάκι" με 400 ευρώ για να προχωρήσει σε καισαρική τομή, σε έγκυο.
Η νεαρή είχε μεταφερθεί επειγόντως, την Τρίτη 24 Μαρτίου 2009, από το νοσοκομείο της Δράμας. Η μεταφορά ήταν επείγουσα, δεν ήταν, όμως, το ίδιο και η εξέτασή της από τους γιατρούς. Η γυναίκα παρέμενε για τουλάχιστον δύο ώρες στην αίθουσα αναμονής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, χωρίς ο γυναικολόγος να προχωρά σε καισαρική τομή.
Ο σύζυγος της νεαρής κοπέλας δέχτηκε να δώσει λίγο αργότερα, 400 ευρώ στον γυναικολόγο. Ο γιατρός, όμως, ζητούσε επιτακτικά περισσότερα.
Ανέλαβαν δράση οι συγγενείς της εγκύου, οι οποίοι τηλεφώνησαν στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο επίορκος γυναικολόγος.
Να σημειωθεί ότι κατά το παρελθόν, ο συγκεκριμένος γυναικολόγος είχε καταγγελθεί τουλάχιστον τέσσερις φορές στην διοίκηση του νοσοκομείου για παράνομο χρηματισμό.
Μετά την καταδίκη του, ο γυναικολόγος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.