Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Κάρτα Υγείας στο νοσοκομείο Έδεσσας από το ΠΑΜΑΚ

Σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω ανάπτυξη της σύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της κοινωνίας της Έδεσσας αποτελεί η πρωτοβουλία του Τμήματος Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών να προτείνει την εφαρμογή του συστήματος της «Ηλεκτρονικής Κάρτας Υγείας» στο Γενικό Νοσοκομείο της Έδεσσας.
Η πρόταση του Τμήματος έγινε αποδεκτή από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Μάλιστα, με επιστολή του προς τους καθηγητές του Τμήματος, Οδυσσέα Μοσχίδη και Ιάσονα Παπαθανασίου, καθώς και προς τον πρόεδρο του Τμήματος και Αντιπρύτανη, Δημήτριο Σουμπενιώτη, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Χαράλαμπος Παπαθανασίου, αφού ανακοινώνει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσηλευτικού ιδρύματος, εκφράζει τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του για την πρωτοβουλία ανάπτυξης του νέου συστήματος.
Ο ίδιος επισημαίνει, επίσης, ότι αυτή θα αποφέρει σημαντικά οφέλη στους χρήστες των υπηρεσιών υγείας και κατ’ επέκταση στην κοινωνία της Έδεσσας, ενώ, τέλος, δηλώνει ότι θα σταθεί αρωγός και υποστηρικτής στην τόσο σημαντική αυτή πρωτοβουλία.
Η πρόταση για την παροχή ηλεκτρονικής κάρτας υγείας έγινε από το Τμήμα Μάρκετινγκ και Διοίκησης Λειτουργιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που εδώ και περίπου πέντε χρόνια λειτουργεί στην Έδεσσα. Η πρωτοβουλία θα κατατεθεί προς έγκριση στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», το οποίο υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγκεκριμένα το στόχο «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας».