Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Δεν τον πίστευαν στο ΕΚΑΒ!

Απαράδεκτο! Λίγο έλειψε να πεθάνει επειδή δεν τον πίστευαν όταν τους έλεγε πως έπαθε εγκεφαλικό! Συνέβη στις 4.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης 22 Ιουλίου –και είδε το φως της δημοσιότητας από το Blog «enohlitika.blogspot.com». Ένας 20χρονος βρήκε ταξιτζή αιμόφυρτο και δεν τον πίστευαν από το ΕΚΑΒ!
Ο νεαρός, έψαχνε ταξί στη οδό Βασ. Ολγας, στο ύψος της 25ης Μαρτίου. Στην πιάτσα μπροστά από την Εθνική τράπεζα, βρήκε ένα ταξί σταματημένο και με αναμμένη τη «κουκούλα». Πλησίασε στο παράθυρο και είπε στον οδηγό τον προορισμό του. Εκείνος του απαντάει ψιθυριστά ότι δεν βολεύει…
Τότε ο νεαρός προσέχει ότι ο οδηγός ήταν γεμάτος αίματα. Τον ρωτάει τι έχει και διαπιστώνει ότι ο άνθρωπος δεν είναι καλά. Έβγαζε αίμα από τη μύτη και το στόμα. Τα ρούχα του είχαν βαφτεί από το αίμα του και με δυσκολία διατηρούσε τις αισθήσεις του.
Ο νεαρός σάστισε και όπως ήταν φυσικό κάλεσε το «166». Ανέφερε το περιστατικό, αλλά για κακή του τύχη, ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την καταγγελία δεν τον πίστεψε! Ο νεαρός επέμεινε! Ο τηλεφωνητής του ζήτησε τα στοιχεία και το τηλέφωνο του, ο νεαρός τα έδωσε και περίμενε εκεί, μαζί με τον αιμόφυρτο ταξιτζή να έρθει το ασθενοφόρο. Ωστόσο η ώρα περνούσε και ασθενοφόρο δεν φαινόταν!
Τρομαγμένος ο νεαρός βγήκε στο δρόμο και σταμάτησε ένα διερχόμενο ταξί (ήταν, πλέον, πέντε η ώρα το πρωί, αλλά ακόμη κι εκείνη την ώρα δεν περνούν και πολλά ταξί). Ευτυχώς διερχόμενος οδηγός του ταξί τον πίστεψε. Σταμάτησε και είδε τον συνάδελφο του αιμόφυρτο. Αμέσως ειδοποίησε και αυτός μέσω του κέντρου της εταιρίας του το ΕΚΑΒ.
Τελικά το ασθενοφόρο έφθασε στον τόπο του συμβάντος με μιάμιση ώρα καθυστέρηση! Ο άτυχος οδηγός είχε πάθει εγκεφαλικό και η κατάσταση του ήταν κρίσιμη. Ευτυχώς οι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ τον πρόλαβαν ζωντανό και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο...