Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Χωρίς ασθενοφόρα για 4 ώρες

Στάση εργασίας πραγματοποίησαν από τις 7 έως τις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στην απόφαση της διεύθυνσης να στείλει ένα ασθενοφόρο στη Χαλκιδική. «Δεν είναι δυνατό να αποδυναμώνεται η δύναμη των ασθενοφόρων της πόλης και μάλιστα το καλοκαίρι που οι ανάγκες είναι αυξημένες για να ενισχυθούν ο όμοροι νομοί, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι».
Το πρόβλημα με την έλλειψη ασθενοφόρων στη Χαλκιδική είναι παλιό. Φυσικά είναι εντονότερο τους μήνες Ιούλιο-Αυγούστου λόγω της πληθυσμιακής αύξησης με παραθεριστές στην περιοχή. "Η πολιτεία δεν πρέπει να αντιμετωπίζει το θέμα δημιουργώντας προβλήματα με τη δύναμη των ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη", τονίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.
Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, εμφανίζονται διατεθειμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν χρειασθεί και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να σταλεί ασθενοφόρο για τις ανάγκες της γειτονικής Χαλκιδικής.
Να σημειωθεί ότι, προχθές Πέμπτη, 2 Ιουλίου, από τους τραυματιοφορείς που είχαν βάρδια το βράδυ, οι δύο είχαν πάρει την κανονική τους άδεια και τρεις... αναρρωτική.