Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

Καλύτερα τα παιδιά με μηνιγγίτιδα

Βελτιούμενη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας 17χρονου αγοριού και 13χρονου κοριτσιού, τα οποία νοσηλεύονται στην παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Λοιμωδών, με μηνιγγιτιδο-κοκκική λοίμωξη. Τα δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο στις 6 Φεβρουαρίου με υψηλό πυρετό και αιμορραγικά εξανθήματα.
Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η κατάσταση της υγείας των δύο παιδιών εξελίσσεται ομαλά.Η κοπέλα δεν είχε εμβολιαστεί, αντίθετα από το 17μηνο αγοράκι. Παρόλα αυτά προσβλήθηκε από την νόσο γιατί το εμβόλιο καλύπτει συγκεκριμένο τύπο της νόσου, όπως εξήγησαν οι παιδίατροι.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα περισσότερα κρούσματα μηνιγγίτιδας καταγράφονται από τον Δεκέμβριο έως τον Μάρτιο. Ο μηνιγγιτιδόκοκκος είναι μικρόβιο που επιφέρει την ασθένεια σε παιδιά και ενήλικες. Μηνιγγίτιδα ωστόσο, προκαλούν και τα μικρόβια αιμόφιλος της γρίππης και πενυμονιόκοκκος, καθώς και διάφοροι ιοί.
Το 17 μηνών αγοράκι και η 13χρονη κοπέλα από την Χαλκιδική μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009.