Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Από αιμορραγία πέθανε ο 53χρονος

Ανανεωμένο 18.20

Σε αιμορραγικό σοκ, από έλκος στομάχου οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009. Αυτό προέκυψε από τη νεκροψία-νεκροτομή, που διενεργήθηκε, το μεσημέρι της Πέμπτης, 11 Φεβρουαριου 2009, στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής του Αριστοτελείου Πανπεπιστημίου.

"Κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του και θα αποδοθούν ευθύνες", σχολίασε ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως "υπήρχε στοκ ασφαλείας -και πάντα υπάρχει- σε όλες τις αποθήκες του ΕΚΑΒ". Να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, στο ασθενοφόρο δεν υπήρχαν ηλεκτρόδια για τον απινιδωτή, με αποτέλεσμα οι γιατροί να μην μπορούν να επαναφέρουν τον 53χρονο.
Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Δ. Ψαρούλη, "ακόμη κι αν υπήρχε απινιδωτής στο ασθενοφόρο, ο άτυχος άνδρας θα κατέληγε, αν δεν του γινόταν, άμεσα, μετάγγιση αίματος". Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο θάνατος του 53χρονου οφειλόταν σε αιμορραγία του πεπτικού συστήματος (γαστρορραγία), λόγω έλκους δωδεκαδάκτυλου.
Για το θέμα διενεργείται έρευνα από την αστυνομία. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Παπαγεωργίου, έδωσε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να εποπτεύει την έρευνα της Αστυνομίας.