Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Χαμός στο Ιπποκράτειο μεταξύ γιατρών και διοίκησης

Τα πάνω - κάτω ήρθαν, το πρωί, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, κατά την διάρκεια της διαμαρτυρίας των νοσοκομειακών γιατρών. Τα μέλη της ΕΝΙΘ, πρότειναν στον κόσμο να μην πληρώνει το αντίτιμο για την επίσκεψη στα νοσοκομεία (τρία ευρώ) και να εξετάζεται δωρεάν. Έτσι, ήρθαν αντιμέτωποι με τη διοίκηση του νοσοκομείου!

Οι γιατροί της ΕΝΙΘ κατέλαβαν τα ταμεία του νοσοκομείου, προκειμένου να επιτραπεί η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας. Τότε, ο διοικητής του Ιπποκρατείου Γιώργος Χριστιανόπουλος έδωσε εντολή να μη σφραγίζονται τα παραπεμπτικά για εξετάσεις για τις οποίες δεν έχουν πληρώσει οι πολίτες και απομάκρυνε τις σφραγίδες από τα ταμεία.
Οι γιατροί πέρασαν στην... αντεπίθεση: Κατέλαβαν το γραφείο του διοικητή, κατηγορώντας τον ότι σαμποτάρει την Εβδομάδα Ελεύθερης Πρόσβασης στην Υγεία και ότι παραβιάζει τον όρκο του Ιπποκράτη. Ζήτησαν να παραδώσει τις σφραγίδες και να υπογράψει εντολή να γίνονται δωρεάν εξετάσεις.
Ο κ. Χριστιανόπουλος αρνούμενος να υποκύψει στις πιέσεις δήλωσε: «Εγώ δεν συμφωνώ με αυτό τον τρόπο που θέλουν να μου επιβάλουν οι γιατροί της ΕΝΙΘ και δεν είναι δημοκρατία αυτό που θέλουν να επιβάλουν. Είμαι υπέρμαχος της υγείας και γι' αυτό ακριβώς ήρθα και ανέλαβα αυτή τη θέση και θέλω να προσφέρω. Σέβομαι τη γνώμη τους, αλλά δεν μπορούν να την επιβάλουν με αυτό τον τρόπο».
Ο πρόεδρος της ΕΝΙΘ Στρατής Πλωμαρίτης υποστήριξε ότι «ο κόσμος δεν ταλαιπωρήθηκε καθώς ανοίξαμε τα ταμεία για τον κόσμο που δεν έχει να πληρώσει συμμετοχές. Γίνονται οι εξετάσεις και κάποιοι πληρώνουν τη συμμετοχή».