Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Επιμένουν οι ειδικοί: "Δεν κινδυνεύουμε από τη Νέα Γρίπη"

«Δεν πρέπει να πανικοβληθεί ο κόσμος, γιατί δεν κινδυνεύουμε. Ακόμη και αν έρθει η γρίπη στην Ελλάδα, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που αντέδρασε άμεσα». Αυτό υποστήριξε για το θέμα της νέας γρίπης (στέλεχος Α Η1Ν1), ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, που συμμετείχε στη σύσκεψη για τη γρίπη των χοίρων, που πραγματοποιήθηκε, στις 12.30 μ.μ. της Δευτέρας 11 Μαΐου 2009, στη Νομαρχία, με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων της δημόσιας υγείας.
Παρόντες στη σύσκεψη ήταν, ακόμη, η διοικήτρια του ΕΚΕΠΥ Γεωργία Λακασά-Λεπτοκαρίδου, οη Αντινομάρχης Υγείας-Πρόνοιας Αθηνά Αηδονά-Αθανασιάδου, ο Αντινομάρχης Ποιότητας Ζωής και Τροφίμων Γιώργος Τσαμασλής, οι επικεφαλής των Διευθύνσεων Υγείας και Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, η Αναπληρώτρια Διοικήτρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας-Θράκης Ειρήνη Πατσινακίδου και ο εκπρόσωπος του ΕΘΙΑΓΕ Αθανάσιος Πιρπένος, ερευνητής. Προήδρευσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης.
«Δεν αποκλείεται να έχουμε και στη χώρα μας κρούσμα στους επόμενους μήνες. Χρειάζεται όμως ψυχραιμία, ετοιμότητα και σοβαρότητα απ’ όλους μας», διευκρίνισε ο νομάρχης, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο θέμα της κατανάλωσης χοιρινού κρέατος».
Η συντονίστρια του ΕΚΕΠΥ Γεωργία Λακασά-Λεπτοκαρίδου, διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι δεν έχει εντοπιστεί κανένα ύποπτο κρούσμα και ενημέρωσε για τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται από το ΕΚΕΠΥ και τους φορείς του Υπουργείου Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα.