Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Καλύτερα ο 21χρονος με νέα γρίπη

Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του, ηλικίας 21 χρόνων, φοιτητή που προσβλήθηκε από τον ιό της νέας γρίπης και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ. Αυτό δήλωσε ο διευθυντής της Α' Παθολογικής κλινικής και της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του νοσοκομείου, Παύλος Νικολαΐδης. Από τα άλλα τέσσερα ύποπτα περιστατικά που διακομίσθηκαν στο ΑΧΕΠΑ, τα τρία ήταν φίλοι του νεαρού, που είχαν μεταβεί και αυτοί στο Εδιμβούργο. Ωστόσο, οι εξετάσεις τους ήταν αρνητικές.
Όλα τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον φοιτητή υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παύλος Νικολαΐδης, καθηγητής παθολογίας. Ακολουθούν αντιϊκή αγωγή όπως και ο 21χρονος νεαρός που νοσηλεύεται και εξετάζεται και του οποίου η κατάσταση βελτιώνεται συνεχώς.
Ο Έλληνας φοιτητής είναι φίλος του νεαρού που νοσηλεύεται στο Σισμανόγλειο.
Χθες διακομίσθηκαν στο ΑΧΕΠΑ άλλα τέσσερα ύποπτα περιστατικά. Τα τρία ήταν φίλοι του 21χρονου που είχαν μεταβεί και αυτοί στο Εδιμβούργο. Γι αυτούς διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν προσβληθεί από τη νέα γρίπη.
Το τέταρτο περιστατικό αφορούσε 12χρονο παιδί που είχε διακομιστεί με ασθενοφόρο, αρχικά στο Ιπποκράτειο. Από εκεί, το παιδί μεταφέρθηκε στο ΑΧΕΠΑ όπου νοσηλεύεται χωρίς όμως να πάσχει από τη λεγόμενη "νέα γρίπη", αλλά από απλή μορφή της ασθένειας.
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος.Ο υπουργός τόνισε πως όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ και το ΚΕΛΠΝΟ βρίσκονται σε εγρήγορση, επαγρύπνηση και άμεση ετοιμότητα και σε διαρκή επαφή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Το υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει την ανάγκη τήρησης των μέτρων ατομικής υγιεινής καθώς και τις έγκαιρης ενημέρωσης των αρχών ή γιατρού σε περίπτωση που κάποιος πολίτης παρουσιάζει συμπτώματα δυνατού κρυολογήματος ή γρίπης σε συνδυασμό με πυρετό.