Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Το βράδυ τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το "ύποπτο" κρούσμα

Ρεπορτάζ ΤΑΣΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ

Σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται με συμπτώματα βαριάς γρίπης μία 28χρονη γυναίκα. Η ασθενής προσήλθε μόνη της στο νοσοκομείο φοβούμενη το ενδεχόμενο να έχει προσβληθεί από τη νόσο των χοίρων. 
Σύμφωνα με όσα είπε στους ιατρούς που την παρακολουθούν, ήρθε πρόσφατα σε επαφή με άτομο που επέστρεψε από ταξίδι στο Μιλάνο της Ιταλίας. Η ίδια δεν ταξίδεψε στο εξωτερικό τους τελευταίους μήνες. 
Όπως είπαν στο SN ο διοικητής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Παν. Αποστόλου και ο διοικητής της Δ ΥΠΕ Ιωακ. Σιγάλας, ειδικό κλιμάκιο πήρε φαρυγγικό δείγμα (επίχρισμα από σάλια) από την 28χρονη το οποίο ήδη βρίσκεται στο κέντρο αναφοράς γρίπης του ΑΧΕΠΑ. Τα αποτελέσματα από τον εργαστηριακό έλεγχο αναμένονται στις 9 το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαΐου 2009. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλοι ασθενείς έσπευσαν σήμερα στον Ιπποκράτειο Νοσοκομείο για να εξεταστούν προληπτικά. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο άλλο περιστατικό που να εμπνέει ανησυχία. Επίσης, στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης λειτουργεί, από προχθές, ειδική θερμική κάμερα, για να ανιχνεύει όσους επιβάτες παρουσιάζουν υψηλό πυρετό.