Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τέρμα τα μύδια Θερμαϊκού!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΞΕΙ!

midokalliergeies_01
Σε απόγνωση βρίσκονται 800 μυδοκαλλιεργητές του νομού Θεσσαλονίκης. Κινδυνεύουν να δουν την παραγωγή τους να σαπίζει, αφου το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Βιοτοξινών σταμάτησε να διενεργεί ελέγχους, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί!

Για το λόγο αυτό, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας πραγματοποίησε παρέμβαση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Χθες, Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011, επικοινώνησε με την αρμόδια Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, την οποία ενημέρωσε αναλυτικά τόσο για το πρόβλημα όσο και τις συνέπειες.
Η Υφυπουργός, σε νεότερη επικοινωνία που είχε με τον Αντιπεριφερειάρχη, τον διαβεβαίωσε ότι θα αποκαταστήσει άμεσα το πρόβλημα και θα στελεχώσει με προσωπικό το εργαστήριο για να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.
«Μόλις μου γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, ενημέρωσα άμεσα την ηγεσία του Υπουργείου για τη σοβαρότητα του ζητήματος και για την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των 800 παραγωγών που κινδυνεύουν να δουν την παραγωγή τους να πηγαίνει χαμένη. Η Υφυπουργός με διαβεβαίωσε ότι το εργαστήριο θα επανδρωθεί άμεσα με προσωπικό για να μπορεί να λειτουργεί κανονικά και να εξυπηρετεί τους παραγωγούς οστρακοειδών. Αυτό που μένει είναι να το δούμε και στην πράξη» δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.