Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ημερίδα παιδιατρικής στη Θεσσαλονίκη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΩΣ ΤΑ ΣΥΓΚΟΠΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

babydoctor_01Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί η 21η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα : «Επίκαιρα Θέματα στην Παιδιατρική», η οποία διοργανώνεται από τη Β΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική του Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ» στο ξενοδοχείο Μakedonia Palace.

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν θέματα τα οποία θα καλύψουν τις σύγχρονες τάσεις της Παιδιατρικής και των οποίων η ανάλυση στοχεύει στη βελτίωση των γνώσεων όχι μόνο για συχνά παιδιατρικά προβλήματα αλλά και στην προσέγγιση εξειδικευμένων θεμάτων από ειδικούς.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις που αφορούν στα: Κακοποίηση και παραμέληση στην παιδική ηλικία. Ο ρόλος του Παιδιάτρου, Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου 1. Υπάρχει πρόληψη;, Η συμβολή της κυτταρογενετικής στην κλινική πράξη, Αιματουρία στα παιδιά. Τι πρέπει να γνωρίζει ο παιδίατρος, Άτυπες εκδηλώσεις κοιλιοκάκης. Σύγχρονη προσέγγιση, Σύγχρονη αντιμετώπιση των αιμαγγειωμάτων στα βρέφη και παιδιά, Συγκοπικά επεισόδια στην παιδική ηλικία, Νεότερα δεδομένα στην παθοφυσιολογία και θεραπεία της άνοσης θρομβοπενικής πορφύρας, Μητρικό κάπνισμα και συρίττουσα αναπνοή, Λυσοσωμιακά νοσήματα στην παιδιατρική κλινική πράξη.
Οι εργασίες της ημερίδας ξεκινούν στις 09.30 το πρωί και ολοκληρώνονται το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.