Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στο δήμο Πολίχνης!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις παρεμβάσεις του δήμου Πολίχνης σε θέματα υγείας και πρόνοιας των πολιτών και συγκεκριμένα την ίδρυση του δημοτικού Πολυϊατρείου, με 13 ειδικότητες γιατρών, τη δωρεάν παροχή φαρμάκων σε ανασφάλιστους, τη δωρεάν επίσκεψη φυσιοθεραπευτών στα σπίτια των ασθενών, τη δημιουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για τα ΑμΕΑ και τα θερμοκήπια, όπου, αυτά τα παιδιά της διπλανής μας πόρτας, απασχολούνται δημιουργικά, παρεμβαίνουμε ως Δήμος δυναμικά στο προληπτικό έλεγχο αλλά και την κλινική εξέταση για παθήσεις οστών σπονδυλικής στήλης .
Τα προγράμματα ξεκίνησαν την Τρίτη 25/11/08 με τη διερεύνηση ορθοπαιδικών παθήσεων στους μαθητές Δ΄, Ε’ και Στ΄ τάξης όλων των δημοτικών σχολείων του δήμου του 1ου δημοτικού και του 13ου δημοτικού σχολείου Πολίχνης.
Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από γιατρούς της Α΄ Πανεπιστημιακής κλινικής του Νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου», στην οποία διευθυντής είναι ο καθηγητής Αναστάσιος Χριστοδούλου. Οι γιατροί, διερευνούν πιθανά προβλήματα λόρδωσης, κύφωσης, σκολίωσης, πλατυποδίας.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα εξεταστούν οι μαθητές Δ’, Ε, και Στ΄ τάξης όλων των δημοτικών σχολείων , όπως και οι μαθητές όλων των τάξεων Γυμνασίου.
Επίσης θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα προληπτικές εξετάσεις των μαθητών 9-12 χρ. για αναπνευστικά προβλήματα σε συνεργασία με την Πνευμονολογική κλινική ΑΠΘ Ν. « Γ. Παπανικολάου», ενώ θα ακολουθήσουν ενημερώσεις για την στοματική υγεία σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης.
«Όλες αυτές οι παρεμβάσεις σε θέματα υγείας και πρόνοιας, στόχο έχουν να είμαστε χρήσιμοι στους πολίτες, με τη φιλοδοξία να καταστούμε πρότυπο υγείας και πρόνοιας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» δηλώνει ο δήμαρχος Πολίχνης Κώστας Θεοδωρίδης.


Η φωτογραφία είναι της Πόπης Κουίδου