Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

Πρόγραμμα αποτοξίνωσης στην Αεροπορία!


"Βομβαρδίζει" το πρόβλημα των ναρκωτικών η Πολεμική Αεροπορία. Εφαρμόζει πρόγραμμα ελέγχου για χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ, από τον Ιανουάριο του 2008. Κατά τακτά χρονικά διαστήματα υποβάλει σε εξετάσεις ούρων τους αεροπόρους, για το λόγο αυτό.
Αυτό ανακοίνωσε ο ταξίαρχος Γεώργιος Κατσάνης, σε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τη διεξαγωγή του 22oυ Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων που θα πραγματοποιηθεί από 6 έως 9 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο "Μακεδονία Παλάς".
Σύμφωνα με τον κ. Κατσάνη, πραγματοποιούνται τυχαίοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε δύο σφραγισμένα μπουκαλάκια, «όπως στους ελέγχους ντόπινγκ» και αν βρεθεί θετικό το δείγμα, ο στρατευμένος αντιμετωπίζεται ως ασθενής και παραπέμπεται σε μονάδες απεξάρτησης, καθώς, όπως υπογράμμισε, «προκύπτει θέμα ασφάλειας των πτήσεων».
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν περίπου 700 επιστημονικές εργασίες για θέματα όπως ημικρανίες, προβλήματα υγείας λόγω αεροπορικών ταξιδιών, ανδρική υπογονιμότητα και άνοια.
Τα ρευματικά νοσήματα αποτελούν μία από τις ενότητες του συνεδρίου. Σύμφωνα με τον ρευματολόγο Χαράλαμπο Μπερμπερίδη, συνταγματάρχη, «η συχνότητα των ρευματικών νοσημάτων στον γενικό πληθυσμό των ενηλίκων είναι μεγάλη και φτάνει το 27%». Μάλιστα, από το σύνολο των αναπηρικών συντάξεων, το 47% αφορά τις ρευματικές παθήσεις, όπως και το 24% των φαρμάκων που χορηγούνται με ιατρική συνταγή.