Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Δώρο ζωής για νεαρό Αλβανό

Δώρο ζωής από έναν 65χρονο Άγγλο για 28χρονο αλβανικής καταγωγής. Ο νεαρός έπασχε επί χρόνια από κίρρωση του ήπατος και περίμενε στη λίστα αναμονής για μόσχευμα. Η εγχείριση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 17 Σεπτεμβρίου 2008, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Ο ηλικιωμένος έχασε τη μάχη με τη ζωή στην Κρήτη, μετά από ατύχημα(έπεσε από σκάλα). Ο λήπτης βρίσκεται στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια κι έπασχε, παιδιόθεν, από κύρωση του ήπατος, λόγω ηπατίτιδας Β. Χρόνια περίμενε στη λίστα αναμονής και προσευχόταν να βρεθεί ένα μόσχευμα.
Η καλή είδηση ήρθε τα ξημερώματα της Τρίτης 16 Σεπτεμβρίου 2008, οπότε και χτύπησε συναγερμός στα χειρουργεία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Το ήπαρ του άτυχου 65χρονου ήταν συμβατό και η μεταμόσχευση άρχισε, χωρίς να χαθεί χρόνος, στις 4 τα ξημερώματα. Η εγχείρηση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στις 2 το μεσημέρι και ο 28χρονος ξαναγεννήθηκε. Μάλιστα, ήταν από τους λίγους ασθενείς που αποσωληνώνονται αμέσως μετά τη μεταμόσχευση.
Τα χαμόγελα έξω από τη μονάδα μεταμοσχεύσεων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου ήταν πολλά καθώς εκεί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς η σύζυγος του νεαρού και μέλη της οικογένειάς του. Να σημειωθεί ότι από τον 15γουστο μέχρι και σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο οκτώ μεταμοσχεύσεις ήπατος, ενώ συνολικά ο αριθμός τους φτάνει τις 283.