Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τελεσίγραφο Λοβέρδου προς φαρμακοποιούς

«Ο καθένας από δω και πέρα αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς ό,τι είχαμε πει την περασμένη εβδομάδα το τηρήσαμε κατά γράμμα». Το τελεσίγραφο έστειλε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, προς τους φαρμακοποιούς. >>>

 

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος αποφάσισε την παράταση της απεργίας των φαρμακοποιών μέχρι και την Παρασκευή. Κι αυτό, δεν άρεσε στον υπουργό.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε πως «η άρνηση στο να συνεννοηθεί(σ.σ. ο φαρμακευτικός σύλλογος) συνδυάζεται δυστυχώς και με την ταλαιπωρία των ασφαλισμένων που δεν φταίνε σε τίποτα. Ειδικά των ταμείων εκείνων με τα εκατομμύρια μέλη τους πληρώνουν κανονικά».

Επέρριψε ευθύνες στους φαρμακοποιούς ότι «στόχος των κινητοποιήσεων είναι να μη γίνει αυτή η μεγάλη μεταρρύθμιση στην πρωτοβάθμια υγεία».

Όσον αφορά το πώς θα απαντήσει το υπουργείο Υγείας στις κινητοποιήσεις αυτές ο κ. Λοβέρδος σημείωσε πως «από δω και πέρα ο καθένας θα επανεξετάσει τη στάση του και σίγουρα από την επόμενη βδομάδα θα πάρουμε τα μέτρα που πρέπει να πάρουμε, ώστε ο ασφαλισμένος να είναι εντάξει με αυτά που χρειάζεται στα θέματα της υγείας. Θέματα που πολλές φορές έχουν επείγουσα προτεραιότητα για τον ίδιο και την οικογένειά του».