Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Τέσσερα ολοήμερα νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη

Άρχισε σήμερα η ολοήμερη λειτουργία 25 νοσοκομείων που ανήκουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τέσσερα από αυτά τα νοσοκομεία βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το ΑΧΕΠΑ, το Παπανικολάου, το Παπαγεωργίου –γνωστό κι ως Δυτικών Συνοικιών- και το Θεγένειο. Ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης Στρατής Πλωμαρίτης μιλώντας στην TV100, καλωσόρισε το νέο θεσμό αλλά με βασική προϋπόθεση να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό, μηχανήματα και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Ο κ. Πλωμαρίτης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Υπουργό Υγείας. ...

Ενδεικτικά, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης επεσήμανε πως στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ υπάρχουν επτακόσιες κενές οργανικές θέσεις. Αναφέρθηκε επίσης και στις ελλείψεις άλλων νοσοκομείων της πόλης.
Η αμοιβή για την επίσκεψη στους νοσοκομειακούς γιατρούς είναι: 90 ευρώ σε καθηγητή, 75 ευρώ σε αναπληρωτή καθηγητή, 60 ευρώ σε επίκουρο καθηγητή και 45 ευρώ σε λέκτορα. Για τους γιατρούς του ΕΣΥ ορίζεται στα 80 ευρώ η επίσκεψη σε συντονιστή διευθυντή, 75 ευρώ σε διευθυντή, 60 ευρώ σε επιμελητή Α', 45 ευρώ σε επιμελητή Β' και 30 ευρώ σε επιμελητή Γ'. Η αμοιβή θα καλύπτεται εν μέρει από το ασφαλιστικό ταμείο.
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Θεσσαλονίκης επανήλθε στο θέμα της πληρωμής του εισιτηρίου των 3 ευρώ στα κέντρα υγείας και τόνισε την ανάγκη παροχής δωρεάν δημόσιας Υγείας μέσα από τις προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού αλλά και την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΣΥ.