Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ζωή 45 χρόνων δίνουν τα νέα φάρμακα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας

10.000 ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

man_paralysisΜέχρι και 45 χρόνια μπορεί να καθυστερήσουν τα νέα φάρμακα την επιδείνωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, η οποία είναι μια αυτοάνοση νευροεκφυλιστική νόσος του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, που έχει πλήξει 2.500.000 άτομα σε όλο τον κόσμο και 10.000 στην Ελλάδα.

14 ασθενοφόρα και μια μονάδα για ηλικιωμένους στη Βόρειο Ελλάδα

ΘΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

asthenofora_01Με την αγορά 14 ασθενοφόρων και την κατασκευή μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων «θωρακίζεται» η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στον τομέα της υγείας. Όπως αποφάσισε ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, Θύμιος Σώκος, τα δύο παραπάνω έργα εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007 - 2013.

Κλειστά για 4 μέρες τα ιατρεία του ΙΚΑ

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν από αύριο έως και την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου, τα ιατρεία του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί του Ιδρύματος, προχωρούν σε δύο 48ωρες κυλιόμενες απεργίες.

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Ας μιλήσουμε για διατροφή

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΕΛΛΙΔΗΣ

Αύριο, Κυριακή, 30 Ιανουαρίου 2011, φιλοξενείται, στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης της ΔΕΘ, η κεντρική εκδήλωση για την Εβδομάδα Διατροφής στη Θεσσαλονίκη. Η ημερίδα διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Διαιτολόγων-Διατροφολόγων και αφορά

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Ένα κράτος κι ένας νόμος…

…ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ!

tsigara_2Κι άλλο εμπόδιο για την εφαρμογή του περίφημου αντικαπνιστικού νόμου (κι ας έχει ζητήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός το… αυτονόητο: Την εφαρμογή του)! Αρνούνται να συμμετάσχουν στους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, οι επιθεωρητές εργασίας της βορείου Ελλάδας!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Παρέδωσαν τα κλειδιά των καταστημάτων τους

ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

farmakopoioi_kinitopoiisi_20110126_01Στους δρόμους κατέβηκαν το μεσημέρι οι φαρμακοποιοί της Βόρειας Ελλάδας, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για άνοιγμα του επαγγέλματος τους. Με αφετηρία το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, οι φαρμακοποιοί πραγματοποίησαν πορεία που κατέληξε στο …

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Και τα φάρμακα στο σπίτι!

ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ

farmakopoios_01Διανομή κατ΄ οίκον στους ανήμπορους ασθενείς θα πραγματοποιούν, με 15 μοτοσικλετιστές, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της νέας τριήμερης πανελλήνιας απεργίας των φαρμακοποιών που αρχίζει από την Τετάρτη.

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Μεγάλη η ζημιά στο Ιπποκράτειο

ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

νοσοκομείο_ιπποκράτειο_01Υπερδιπλάσια απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί είναι η ζημία που υπέστη το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης από την παράτυπη προμήθεια ιατρικών υλικών. Το σκάνδαλο κατέχει περίοπτη θέση στο πόρισμα του σώματος επιθεωρητών υγείας που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή.

Κατέλαβαν το λογιστήριο νοσοκομείου

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ”

Συμβολικό αποκλεισμό του λογιστηρίου των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου "Παπανικολάου" της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

ΕΙΝΑΙ ΠΥΡ ΚΑΙ ΜΑΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΕΡΙ ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ

farmakopoios_1Αν υπήρχε μία περίπτωση να κάνουν πίσω οι φαρμακοποιοί και να ενδώσουν σε κάποιες από τις προτάσεις του υπουργείου, ώστε να αρχίσει ο διάλογος, αυτήν τη διέλυσε, με τις χθεσινές του δηλώσεις, περί εκβιαστών, ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος. Λες και δεν ήθελε λύση ή, ακόμη χειρότερα, λες και αδιαφορούσε για τις προτάσεις του κλάδου…

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Κατέληξε νεογνό από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

PAPAGEORGIOU_NOSOKOMIO_07 (1)Κλειστή είναι, εδώ και τρεις ημέρες, η εντατική μονάδα νεογνών του νοσοκομείου “Παπαγεωργίου” της Θεσσαλονίκης, όταν εντοπίστηκε κρούσμα ενδονοσοκομειακής λοίμωξης.

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πανιατρική 24ωρη απεργία

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα όλοι οι γιατροί (νοσοκομειακοί και ιδιώτες) και οι οδοντίατροι της χώρας. Βασικό αίτημά τους είναι η απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας. Το νομοσχέδιο, αναφέρουν οι γιατροί, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση τον τομέα της Υγείας, σε άκρατη ιδιωτικοποίηση και σε πλήρη εξαθλίωση τον ιατρικό κόσμο.

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Τέρμα τα μύδια Θερμαϊκού!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΤΑ ΕΛΕΓΞΕΙ!

midokalliergeies_01
Σε απόγνωση βρίσκονται 800 μυδοκαλλιεργητές του νομού Θεσσαλονίκης. Κινδυνεύουν να δουν την παραγωγή τους να σαπίζει, αφου το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Βιοτοξινών σταμάτησε να διενεργεί ελέγχους, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί!

Κλειστά τα φαρμακεία για τρεις ημέρες

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

farmakopoios_1
Διαδοχικές 24ωρες απεργίες σήμερα Τετάρτη, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, μετά την απόφαση που πήρε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Από “φαρμακεία ασφαλείας” η εξυπηρέτηση του κοινού

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ

farmakeio_01
Από φαρμακεία ασφαλείας τα οποία θα είναι ανοιχτά κατά τις εργάσιμες ώρες θα εξυπηρετούνται οι πολίτες κατά τη διάρκεια της τριήμερης απεργίας των φαρμακοποιών που αρχίζει αύριο. Κατά τις μη εργάσιμες ώρες και τη νύχτα θα λειτουργούν κανονικά όλα τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Ημερίδα παιδιατρικής στη Θεσσαλονίκη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΩΣ ΤΑ ΣΥΓΚΟΠΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

babydoctor_01Το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011 θα πραγματοποιηθεί η 21η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα : «Επίκαιρα Θέματα στην Παιδιατρική», η οποία διοργανώνεται από τη Β΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική του Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ» στο ξενοδοχείο Μakedonia Palace.

Κατέληξε 53χρονη από Νέα Γρίπη

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ

flu2-2-thumb-small
Μια 53χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, υπέκυψε σήμερα το πρωί από επιπλοκές που προκλήθηκαν από τον ιό της νέας γρίπης (Η1Ν1).

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Σε κινητοποιήσεις οι γιατροί

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…

diamartiria_giatron_01
Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν, την ερχόμενη Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2011, οι γιατροί όλης της χώρας. Αντιδρούν στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και θα πραγματοποιήσουν ΚΑΙ 48ωρη απεργία, όταν αυτό θα συζητείται στη Βουλή.